Ukratko o otoku Viru

Otok Vir je jedan od 300 otoka i otočića Zadarskog arhipelaga. Vir spada u područje pravog mediterana. Broj sunčanih sati godišnje iznosi 2450, skoro 300 sunčanih dana, što ga čini ugodnom destinacijom i izvan glavne sezone. Razvedenu obalu Vira krase pretežno pješćane i šljunkaste plaže, djelom smještene uz borove šume s kristalno čistim morem, što ovaj otok čini idealnim za obiteljski odmor. Kamenita obala na sjeverozapadnom dijelu otoka, koja obiluje morskom florom i faunom, čine atraktivno ronilačko područje za ljubitelje morskih dubina... Položaj otoka Vira u centru Jadrana i veza s kopnom, razvedenost obale i zdrava mediteranska klima, bitne su pretpostavke i prednosti turističkog razvoja otoka. Vir spada u područje pravog mediterana. Broj sunčanih sati godišnje iznosi 2450, skoro 300 sunčanih dana, što ga čini ugodnom destinacijom i izvan glavne sezone. Prosječna temperatura na Viru iznosi nešto više od 15 °C, a srednja temperatura u srpnju oko 25 °C, dok je najniža u siječnju i iznosi 6,5 °C.

Zbog idealnog položaja na hrvatskom Jadranu Vir je pogodno mjesto za izlete, npr. u nacionalne parkove: Paklenica s impozantnim kanjonima, Kornati s 200 otoka i otočića, Slapove Krke i Plitvička jezera. U neposrednoj blizini nalazi se i starohrvatski kraljevski grad Nin s najmanjom katedralom na svijetu - Sv. KriĹľ, te 3000 godina stari Zadar ÄŤija jezgra obiluje povijesnim spomenicima. Maestral ublažava ljetne temperature i stvara dobre preduvjete za jedrenje i surfanje. Razvedenu obalu Vira krase pretežno pješćane i šljunkaste plaže, djelom smještene uz borove šume s kristalno čistim morem, što ovaj otok čini idealnim za obiteljski odmor. Kamenita obala na sjeverozapadnom dijelu otoka, koja obiluje morskom florom i faunom, čine atraktivno ronilačko područje za ljubitelje morskih dubina. Mnogobrojne uvale i uvalice s pristaništima i sidrištima omogućuju pristajanje nautičarima na njihovom putu u lanac od 300 otoka i otočića, među kojima je i nacionalni park Kornati. Osim kupanja, surfanja, jedrenja, vožnje na skuterima i ostalim športovima na vodi, zaljubljenici pješačenja mogu se s vrha Bandire (112m) diviti predivnoj panorami koja oslikava cijeli Vir, obližnje otoke i Velebit (1750m).

Povijest otoka Vira

Otok Vir se u povijesnim dokumentima prvi put spominje 1069. godine u Povelji Kralja Petra Krešimira IV gdje se spominje pod imenom Ueru, odnosno Veru, za koji naziv znanstvenici pretpostavljaju staromediteransko podrijetlo, što znači pašnjak.

Apartmani Klara

Svi naši apartmani su potpuno opremljeni, komforni i spremni da pruže vrhunsku ugodu na Vašim godišnjim praznicima. Provedite nezaboravne trenutke sa Vašim najmilijima u ugodnom ambijentu, na prekrasnom otoku Viru. Apartmani Klara smješteni su u obiteljskoj kući koja se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Vira, u naselju Srednje kučice. Lokacija naših apartmana je vrlo povoljna s obzirom na dostupnost i blizinu svih važnijih objekata koji bi vam bili potrebni tijekom vašeg ljetovanja...

Ponuda

Ukoliko ste sportski tip, na Viru uistinu možete uživati u svim sportskim aktivnostima. Na nekim virskim plažama, posebno u uvali Sapavac, u blizini venecijanske utvrde - Kašteline, ima peloidnog blata za liječenje reumatskih bolesti, na što upućujemo osobe zrelije dobi. Zbog idealnog položaja na hrvatskom Jadranu Vir je pogodno mjesto za izlete, npr. u nacionalne parkove: Paklenica s impozantnim kanjonima, Kornati s 200 otoka i otočića, Slapove Krke i Plitvička jezera. U neposrednoj blizini nalazi se i starohrvatski kraljevski grad Nin s najmanjom katedralom na svijetu - Sv. Križ, te 3000 godina stari Zadar čija jezgra obiluje povijesnim spomenicima. Maestral ublažava ljetne temperature i stvara dobre preduvjete za jedrenje i surfanje.. Nakon iscrpljujućeg sportskog dana, vrhunska ponuda restorana i pizzeria zadovoljit će svakog zahtjevnijeg gosta

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pohvale ili prijedloge ili pak želite rezervirati svoj smještaj, slobodno nas kontaktirajte. To možete učiniti na sljedeći način:

Mobitel: +385 98 700-658

E-mailom na info@apartmani-klara.com.

  • Srid kuće 4, 23234 Vir
  • +385 98 700-658
  • Apartmani Klara na Facebooku
  • info@apartmani-klara.com
  • Cijena i pozeljne informacije na upit kod iznajmljivaca

Kako doći do nas?

Zapravo, vrlo jednostavno. Krećete se autocestom, izađete na Zadar 1 i pratite putokaze do skretanja Nin-Vir-Privlaka.

partner 2 partner 3 partner 4 partner 5 partner 6 partner 6

Design by Studio Bonet